در زمان قدیم نحوه ی تبدیل گوجه فرنگی به رب به این صورت بود که پس از شستن گوجه ها و فرآیند گرفتن دانه و پوست گوجه،گوجه ها را چندین ساعت می پختند تا به غلظت مناسب برسد. این روش سنتی تولید رب گوجه فرنگی است اما امروزه با استفاده از تکنولوژی های زیاد می توان رب گوجه فرنگی اعلا در غلظت و وزن های متفاوت تولید و به بازار عرضه کرد.
امروزه اکثر ایرانی ها به دلیل بودن مواد نگهدارنده در رب گوجه های صنعتی، ترجیح می دهند که رب گوجه مصرفی خودشان را به صورت سنتی آماده کنند. اما برای تهیه رب گوجه مرغوب باید به نکات درست پخت رب گوجه دقت کنند. رب انار یک و یک نیز به دو صورت صنعتی و سنتی تولید می شود.
مراحل تولید رب گوجه فرنگی
در زمان قدیم نحوه ی تبدیل گوجه فرنگی به رب به این صورت بود که پس از شستن گوجه ها و فرآیند گرفتن دانه و پوست گوجه،گوجه ها را چندین ساعت می پختند تا به غلظت مناسب برسد. این روش سنتی تولید رب گوجه فرنگی است اما امروزه با استفاده از تکنولوژی های زیاد می توان رب گوجه هایی در غلظت و وزن های متفاوت تولید و به بازار عرضه کرد. مراحل فرآیند تولید رب گوجه به روش صنعتی به طور خلاصه به صورت زیر است.
- دریافت گوجه فرنگی در سبد های 25 کیلوگرمی
- شست و شوی گوجه فرنگی ها در حوضچه های مخصوص
- بررسی گوجه فرنگی توسط گارگران کارخانه و جداسازی گوجه های خراب ، له شده و کال
- خرد شدن گوجه فرنگی
- پخت اولیه گوجه فرنگی ها با حرارت بالا
- فیلتراسیون
- تغلیظ آب گوجه فرنگی
- پاستوریزه کردن
- پرکردن قوطی های مربوطه از گوجه فرنگی های پخته شده و دربندی
- پاستوریزه کردن قوطی های پر شده رب گوجه فرنگی
- عبور دادن قوطی های رب گوجه از دوش آب سرد
- خشک کردن قوطی ها
- اتیکت زدن و بسته بندی قوطی های رب گوجه فرنگی
- انتقال بسته ها به انبار مورد نیاز عرضه به بازار
- پس از طی شدن مدت زمان قرنطینه بسته ها در صورت منفی بودن جواب آزمایشات
نکاتی در مورد تهیه رب گوجه
برای تهیه رب گوجه غلیظ و اعلا باید به چند نکات دقت کرد.
- برای تولید رب گوجه فرنگی اعلا نباید گوجه فرنگی هایی که میخواهد به رب تبدیل شود ،مدت زیادی در انبار نگهداری شود. زیرا مواد معدنی و لیکوپن و ویتامین های موجود در رب گوجه فرنگی کاهش می باید.
- نباید از گوجه فرنگی نارس برای تهیه رب استفاده کرد. زیرا گوجه نارس حاوی ماده ی سمی سولانین می باشد که برای سلامتی خطرناک است.
- باید از گوجه فرنگی رسیده و قرنز برای تهیه رب گوجه استفاده کرد. گوجه قرمز و ابدار شده بدون سولانین است و نوعی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن دارد که می تواند باعث پیشگیری از سرطان های مختلف شود.
- بهتر است برای تهیه رب گوجه فرنگی از حرارت کمی برای پخت آن استفاده کرد.زیرا حرارت بالا برای پخت رب گوجه باعث از بین بردن لیکوپن و مواد معدنی و ویتانین های موجود در گوجه فرنگی می شود.
- بهتر است از گوجه فرنگی هایی که دارای پوست نازک،بدون کپک زدگی و کاملا رسیده و به رنگ قرمز است،استفاده شود.
فروشنده رب گوجه فرنگی اعلا
رب گوجه فرنگی و رب انار یزد را می توان به شیوه های مختلفی در وزن های بسته بندی کرد. رب گوجه به هر روشی که بسته بندی شود از نظر روش تولید و مواد مغذی تفاوتی باهم ندارند اما رب گوجه موجود در قوطی های فلزی میتواند مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کند. بنابراین مطمئن ترین روش می باشد.
فروشندگان رب گوجه این محصول را به مراکز فروش و فروشگاه های معتبر عرضه می کنند.خریداران میتوانند رب مصرفی خود را در وزن های متفاوت و برند های خاص از مراکز عرضه رب گوجه تهیه کنند. همچنین صادر کنندگان رب گوجه صادراتی را در وزن ها و بسته بندی مختلف به سایر کشور ها ارسال می کنند. صادرات رب گوجه به کشور هایی از جمله افغانستان، عمان، آذربایجان،عراق و حتی کشور های آفریقایی صورت می گیرد.
قیمت خرید رب گوجه بسته به نوع بسته بندی ، وزن رب گوجه،کارخانه تولید کننده و حتی زمان خرید رب گوجه،بستگی دارد
- تبلیغات:
سلام عکس اولی که از رب گذاشته بودید توی این مقاله شبیه مربا بود چرا؟
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.